Danza integrada, con Jordi Cortés, en TV3

Jordi Cortés
Jordi Cortés

Enlace al programa: http://www.tv3.cat/actua

LIANT LA TROCA Dansa amb discapacitats físiques «No pot saltar, no pot aixecar la cama, però pot ser un gran ballarí.» (Jordi Cortés, coreògraf de Liant la Troca) El ballarí Jordi Cortés sempre s’ha interessat pel teatre físic, i el 2008 va començar a fer tallers amb persones amb discapacitats físiques o sensorials. La seva companyia, Alta Realitat, no fa pedagogia ni teràpia. Creu en el treball artístic per millorar la qualitat de vida. Cortés dirigeix un grup on es combinen persones amb discapacitat i sense, i el seu objectiu és crear espectacles professionals de dansa integrada. Són els Liant la Troca, una dotzena de persones que es troben per fer dansa sense tenir en compte suposades limitacions físiques. Actualment preparen una nova peça que es dirà PIB i que estrenaran al festival Dies de dansa del CCCB. La vocació professional d’Alta Realitat ha acabat impregnant els membres de Liant la troca. En aquest grup també hi ha la María José, una dona de 50 anys que té pòlio i que va en cadira de rodes. Ella ha passat a formar part de la companyia professional de Jordi Cortés i és un exemple de vitalitat i superació davant de les adversitats de la vida. Durant una visita al grup, l’actriu Mar Ulldemolins es retrobarà momentàniament amb la cadira de rodes, que va haver d’aprendre a fer servir quan va interpretar el personatge de la Mònica a la sèrie de TV3 «Ventdelplà». I, a més, haurà d’integrar-la al grup de dansa, un repte gens fàcil. (información extraída íntegramente del enlace. Fecha de consulta 28/12/2012)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: