Eines per a una comunicació no sexista

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Entenem el sexisme com la ideologia que sosté la divisió i la jerarquització de les persones segons el seu sexe, assignant capacitats, valors i normes de comportament diferents entre homes i dones. Una altra accepció de la paraula, segons l’Institut d’Estudis Catalans, és el conjunt d’actituds que es caracteritza pel menyspreu o la desvaloració de tot el que són o fan les dones. Sovint, totes aquestes actituds i expressions ideològiques no són fàcilment identificables quan es transmeten mitjançant el llenguatge o la imatge. Amb l’objectiu d’identificar i combatre aquest tipus de missatges, l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha creat el web Eines per a una comunicació no sexista que conté recursos i eines per lluitar contra el sexisme als mitjans de comunicació. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Ver la entrada original 559 palabras más

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: