Educació social: Àmbits d’actuació i intervenció socioeducativa a través de l’art

Educació Social_Ascensión Moreno
Educació Social_Ascensión Moreno

Introducció: Els professionals de l’àmbit social: educadors socials, assistents socials o treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, treballadors familiars, monitors, psicòlegs,… treballem amb individus amb problemes personals, familiars i socials i el nostre objectiu bàsic és la seva integració social.

EDUCACIÓ SOCIAL_ ÀMBITS D’ACTUACIÓ I INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA A TRAVÉS DE L’ART_Ponència presentada al Congrés d’Educacio Artística_ Terrassa 2005

Autora: Ascensión Moreno González

Intervenim amb persones que viuen en una societat caracteritzada pels canvis constants. Si alguna cosa podem afirmar que diferència la contemporaneïtat d’altres èpoques és la rapidesa amb que es donen aquests canvis. Podem citar per exemple els referents a la composició social, al marc legislatiu, als avenços tecnològics, a aspectes culturals tant important com el concepte de família… Aquesta nova realitat social requereix que l’articulació social de les organitzacions i els projectes  d’intervenció social s’han d’anar actualitzant constantment. El que avui ens és útil com a professionals per analitzar el nostre àmbit d’actuació i per programar la nostra tasca educativa i social demà és possible que no ens serveixi, o com a mínim que l’haguem d’actualitzar. Per tot això defenso que els professionals de l’àmbit social hem de ser  tècnics moderns, en constant diàleg amb el nostre món, amb capacitat per revisar constantment el context global dels individus amb els que treballem i d’adequar-ne la nostre tasca.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .